ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maternitatea din raionul Ştefan Vodă a fost modernizată cu ajutorul SUA

08:18 | 07.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Circa 60 de mii de cetățeni ai raionului Ștefan Vodă vor avea acces la servicii medicale mai calitative, după ce ieri a fost inaugurată după reparație capitală maternitatea din centrul raional, transmite MOLDPRES.

Statele Unite ale Americii au investit peste 300 de mii de dolari pentru a renova secția de maternitate a spitalului raional Ștefan Vodă.

„Acest proiect, demonstrează angajamentul SUA de a sprijini eforturile Guvernului Republicii Moldova de a spori calitatea asistenței medicale pentru femeile din raionul Ștefan Vodă”, a declarat la eveniment, Kent D. Logsdon, ambasadorul SUA la Chișinău.

Maternitatea din Ştefan Vodă a fost reparată ultima dată aproape jumătate de secol în urmă. Datorită susținerii SUA, secția a fost modernizată, adaptată condițiilor şi necesităților actuale de obstetrică şi ginecologie.

În anul 2022, în raionul Ștefan Vodă s-au născut 292 de copii.

Foto: Ambasada SUA

img23001823

img23001823

img23001823

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!