ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii pleacă în vacanța de primăvară

11:37 | 07.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Elevii claselor primare, gimnaziale și liceale pleacă astăzi în vacanța de primăvară, care va dura cinci zile. Elevii vor reveni la ore luni, 13 martie, transmite MOLDPRES.

Până la sfârșitul anului de studii, elevii vor mai avea încă o vacanță - cea de Paști. Potrivit Planului – cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, aceasta va dura zece zile.

În acest an, testarea națională în învățământul primar se va desfășura în perioada 3-18 mai. Elevii claselor a IX-a vor susține examenele de absolvire a gimnaziului în perioada 5-15 iunie. Examenele de bacalaureat vor începe pe 2 iunie și se vor încheia pe 20 iunie.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul de studii 2022-2023, în R. Moldova activează peste 1200 de instituții de învățământ primar și secundar general, în care își fac studiile circa 335 mii de elevi.

Foto simbol

img23001839

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!