ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

120 de companii vor beneficia de suport pentru participarea la evenimente internaționale

12:26 | 09.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Pe parcursul anului curent, 120 de companii din sectoarele turismului, vitivinicol, horticol și apicol vor putea beneficia de suport financiar în valoare de până la 1500 de dolari pentru participarea la evenimente internaționale. Suportul va fi acordat în cadrul Programului Bridge, lansat de Agenția de Investiții în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia, transmite MOLDPRES.

Programul susține eforturile companiilor care își propun să-și extindă piața de desfacere sau să adopte tehnologii inovative prin participarea la evenimente internaționale, precum forumuri, summit-uri, B2B meet-ups, conferințe de afaceri, târguri și expoziții, festivaluri, concursuri internaționale și vizite de studiu.

Potrivit Regulamentului Programului Bridge, antreprenorii sau organizațiile interesate pot solicita rambursarea cheltuielilor de până la 1 500 dolari per companie pentru taxe de participare la eveniment, servicii de zbor și de transport internațional, precum și pentru servicii de cazare. Fiecare solicitare de asistență prin intermediul programului Bridge este analizată de un comitet de selecție independent.

Aplicațiile vor fi evaluate în conformitate cu mai multe criterii, cum ar fi impactul activității asupra dezvoltării companiei și asupra sectorului, caracterul inovativ și valoarea adăugată a activității, disponibilitatea de a împărtăși cele mai bune practici cu alte părți interesate etc.

Companiile interesate pot completa solicitarea de fonduri, accesând link-ul https://bridge.invest.gov.md. Implementarea Programului Bridge pentru sectorul turismului și vitivinicol este facilitată de către Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern, iar pentru sectorul horticol și apicol – de către Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct.

Pe parcursul anului 2022, Programul Bridge a susținut inițiativele a peste 50 de companii din sectoarele creative și media, industria ușoară și producție, media digitală și filmare, managementul deșeurilor, cercetare și dezvoltare și inginerie/IT de a participa la evenimente în Italia, Portugalia, Turcia, România, Emiratele Arabe Unite, Suedia, Anglia, Germania și Franța.

img23001901

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!