ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 300 de soldați ai Armatei Naționale au depus jurământul

15:30 | 10.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Peste 300 de soldați au depus astăzi jurământul militar în garnizoanele Armatei Naționale, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, în capitală în cadrul ceremoniei din Regimentul de stat major ”General de brigadă Nicolae Petrică”, ministrul Anatolie Nosatîi i-a felicitat pe cei 155 de tineri pentru succesele obținute în cursul de instruire inițială.

”Depunerea Jurământului militar este o zi solemnă în viața Dumneavoastră. La ceremonia de astăzi ați avut o prestație bună, iar acest lucru, cu certitudine, se datorează celor patru săptămâni de instruire iniţială, timp în care v-ați maturizat, disciplinat și ați devenit mai responsabili. Celor care veți decide să vă alăturați familiei de militari profesioniști, vă vom spune ”Bine ați venit în Armata Națională!”,  a spus Anatolie Nosatîi. 

Ceremonii similare au avut loc și în municipiile Bălți și Cahul, unde alți peste 150 de soldați au jurat credință Patriei. La evenimente au participat comandantul Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc, și locţiitorul șefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, Sergiu Cirimpei.

În Republica Moldova, serviciul militar în termen durează 12 luni.

Foto: MA

img23001946

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!