ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul cazurilor de COVID-19 și gripă sunt în descreștere, anunță Ministerul Sănătății

14:58 | 15.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. În ultima săptămână au fost înregistrate 2 836 de cazuri de COVID-19, în scădere cu peste 23% față de săptămâna precedentă, 48 de cazuri de gripă sezonieră, cu 22,6 % mai puține și 7 825 de viroze, anunță Ministerul Sănătății, citat de MOLDPRES.

Potrivit ministerului, în ultima perioadă a scăzut și numărul de spitalizări din cauza infecțiilor respiratorii virale acute, cu circa 6%. Respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost internate 263 de persoane cu viroze și 32 cu gripă. Majoritatea internărilor sunt în rândul copiilor de până la patru ani.

Totodată, ministerul de profil informează că nu au fost înregistrate decese provocate de gripă. În total, în acest sezon au fost confirmate 1 817 cazuri de gripă și 232 522 de cazuri de viroză.

Medicii recomandă populației ca la apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune, să consulte medicul de familie.

Foto simbol

img23002085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!