ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din raionul Șoldănești vor beneficia de consultații medicale gratuite

09:55 | 20.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. În perioada 20-24 martie, echipele mobile de medici specialiști vor oferi consultații profilactice gratuite populației din raioanele Șoldănești, Sângerei și Telenești, transmite MOLDPRES.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în raionul Șoldănești. Astfel, pe 20-21 martie medicii se vor afla în orașul Șoldănești; pe 22 martie – în localitatea Cotiujenii Mari; pe 23 martie – în localitatea Olișcani; pe 24 martie – în localitatea Răspopeni.

Tot în această săptămână, vor fi prestate servicii medicale stomatologice copiilor din raioanele Sângerei și Telenești, și anume: pe 20-21 martie - în Grigorăuca, raionul Sângerei; pe 22-24 martie - în Copăceni, raionul Sângerei; pe 20-22 martie - în Nucăreni, raionul Telenești; pe 23 martie - în Pistruieni, raionul Telenești.

CNAM precizează că că de la începutul lunii martie până în prezent au efectuat examene profilactice gratuite 1579 de persoane, dintre care 848 screening pulmonar și 731 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Foto: CNAM

img23002214

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!