ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 14 mii de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

09:38 | 21.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la 14508 cetățeni, inclusiv la 1078 de copii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), pe parcursul săptămânii, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 3596 de solicitări pe motivul urgențelor cardiovasculare, dintre care 73 de pacienți cu sindrom coronarian acut, urmate de 2527 boli respiratorii, inclusiv 1269 cu infecții respiratorii virale acute; 2020 patologii neurologice, dintre care 264 cu accidente vasculare cerebrale și 1071 cu urgențe traumatologice.

În aceeași perioadă, intervenția ambulanței a fost solicitată la 33 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 38 de persoane, dintre care șapte copii. După acordarea asistenței medicale urgente, 31 de pacienți cu diverse traumatisme au fost transportați la spital pentru continuarea tratamentului specializat.

Totodată, Dispeceratul comun de urgență al CNAMUP a înregistrat 96 de solicitări pe motivul urgențelor infecțioase, 57 pe motivul intoxicațiilor, inclusiv 23 cu medicamente, 13 cu monoxid și dioxid de carbon și șase cu alcool. La fel, au fost înregistrate 32 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenți fizici, chimici și de mediu, și anume 21 de combustii, două hipotermii și o degerătură.

Foto: CNAMUP

img23002251

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!