ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Majoritatea exporturilor din regiunea transnistreană se efectuează în UE, conform unui studiu

09:54 | 21.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. În 2022, mare parte din exporturile din regiunea transnistreană s-au efectuat către țările Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.

Într-o analiză prezentată ieri de Delegaţia UE în Republica Moldova se indică că, în anul trecut, cifra de afaceri a regiunii la capitolul exporturi a reprezentat 67,1%, ceea ce înseamnă o creștere de 10,2% față de anul precedent.

„Totodată, a crescut și ponderea importurilor de bunuri din UE în regiunea transnistreană, de la 45,7% în 2021, la 50,1% în 2022”, conform sursei citate.

Primele cinci țări din Uniunea Europeană cărora le revin peste 80% din exporturile și importurile companiilor din regiunea transnistreană sunt România, Polonia, Italia, Germania și Slovacia.

Foto: Ambasada UE

img23002252

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!