ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Anul 2023 va fi dedicat procesului de europenizare a Republicii Moldova”, a declarat speakerul Igor Grosu

14:14 | 22.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu președintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, care se află într-o vizită oficială la Chișinău, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Cei doi președinți de parlament au discutat despre situația internă din Republica Moldova, în special despre criza de securitate provocată de războiul Federației Ruse în Ucraina. Igor Grosu s-a referit la încercările unor partide politice influențate de Moscova de a destabiliza situația din țară, remarcând, totodată, că instituțiile statului sunt la datorie și asigură securitatea cetățenilor.

Oficialii au vorbit și despre agenda noastră parlamentară, dar și despre procesul de reformare și modernizare a țării. Igor Grosu a menționat că anul 2023 va fi dedicat procesului de europenizare a Moldovei. „Reforma justiției este una prioritară. În pofida faptului că suntem sabotați, suntem hotărâți să mergem până la capăt, fiindcă orice încercare de a opri acest proces înseamnă revenirea la un stat capturat și instituții ale statului slabe”, a spus șeful Legislativului.

În cursul discuțiilor, oficialii au convenit ca Republica Moldova să primească suport în a prelua bunele practici letone în domenii precum votul prin corespondență, reforma teritorial-administrativă, aproximarea legislației la Uniunea Europeană. „Moldova și Letonia au înregistrat în ultimii ani un nivel înalt de cooperare bilaterală, inclusiv în dialogul parlamentar și în cadrul grupului de prietenie”, a subliniat Igor Grosu.

La rândul său, președintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, a dat asigurări că Letonia va continua să susțină parcursul nostru european, menționând că Republica Moldova împreună cu Ucraina trebuie să facă parte din marea familie europeană.

Foto: Parlament

img23002306

img23002306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!