ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două pictorițe din R. Moldova și-au expus lucrările la sediul ONU din Viena

17:56 | 22.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. O expoziție de pictură a artiștilor plastici din R. Moldova Galina Vieru și Natalia Yamoplskaia a avut loc zilele acestea la sediul Organizației Națiunilor Unite de la Viena - Vienna International Center (VIC), Austria, relatează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Galina Vieru a menționat că le expoziție sunt prezentate 18 lucrări ce reflectă lumile interioare ale femei. ”Picturile mele povestesc despre viața femeilor din Moldova. Reflectă drama exodului, dar și frumusețea patrimoniului cultural național. Lucrările Nataliei Yampolskaia sunt despre relația femeii cu natura, cu ecologia, cu familia, etc. Eu ca artist și poet, îmi doresc ca țara mea să meargă mai ușor și mai sigur spre integrarea europeană prin artă”, a subliniat Galina Vieru.

În alocuțiunea sa, Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Organizațiile Internaționale la Viena, Mihaela Mocanu, a scos în evidență importanța lunii martie pentru Moldova, atât pe dimensiunea diplomației - dat fiind faptul că la 2 martie 1992 țara noastră a devenit membru ONU, - cât și prin prisma simbolismului Zilei Internaționale a Femeii. Aceste două motive se pliază armonios pe genericul expoziției și oferă un moment de reflecție asupra rezilienței și forței femeilor de a lupta neobosit în favoarea schimbării și a respectării depline a drepturilor acesteia.

Evenimentul organizat la sediul VIC a întrunit reprezentanți ai misiunilor diplomatice și angajați ai organizațiilor internaționale cu sediul la Viena, care au avut posibilitatea să savureze din dulciurile tradiționale, oferite de Ambasada R. Moldova în Austria. Participanții la vernisaj au putut admira expoziția de picturi în acompaniamentul muzical al cunoscutului clarinetist Sasha Danilov, Artist Emerit din R. Moldova.

img23002318

img23002318

img23002318

img23002318

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!