ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile vor supraveghea durabilitatea proiectului de asigurare cu apă a orașului Drochia

09:33 | 23.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Membrii Comitetului director local al proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Drochia, finanțat de Uniunea Europeană, s-au întrunit ieri în ședință finală şi au decis asupra realizării unui plan de dezvoltare durabilă a bunurilor în urma implementării proiectului, transmite MOLDPRES.

Potrivit Alei Cucu, șefa Secției monitorizare și evaluare din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, sunt necesare măsuri de asigurare a durabilității investițiilor. „În acest sens, autoritatea publică locală urmează să elaboreze, să aprobe și să implementeze un plan de dezvoltare durabilă a bunurilor rezultate în urma implementării proiectului. În următorii cinci ani, ADR Nord va monitoriza cum este asigurată durabilitatea investițiilor”, a explicat Ala Cucu.

Valoarea totală a proiectului constituie 92,2 milioane de lei (peste 4,6 mln de euro), dintre care cca 86 mln de lei au fost acordați de Uniunea Europeană și 6,5 mln de lei – contribuție locală. Peste 20 de mii de locuitori ai orașului Drochia beneficiază de servicii modernizate de alimentare cu apă potabilă.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” a fost finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Foto: ADR Nord

img23002330

img23002330

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!