ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ASP va presta online 19 servicii din domeniul stare civilă

12:16 | 23.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Agenția Servicii Publice (ASP) a lansat astăzi în regim de pilotare prestarea a 19 servicii din domeniul stare civilă prin noua platformă de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE), elaborată în conlucrare cu Agenția de Guvernare Electronică, transmite MOLDPRES.

„Serviciile de stare civilă pot fi accesate online, prin intermediul portalului serviciilor publice: https://servicii.gov.md/ro de pe orice calculator sau dispozitiv mobil conectat la Internet, fără a fi nevoie să vă deplasați la subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice”, indică instituţia.

Pentru a solicita online serviciile de stare civilă, prin intermediul noii platforme, beneficiarul trebuie să dispună de semnătură electronică. "Încurajăm cetățenii Republicii Moldova să obțină o semnătură digitală", potrivit ASP.

În prezent, documentele de stare civilă comandate online pot fi obţinute de către beneficiar doar pe hârtie. Actele pot fi ridicate la sediul unui centru multifunctional, pe care l-a selectat beneficiarul atunci când a plasat comanda, ori să le primească direct la adresa indicată, utilizând serviciul guvernamental de livrare MDelivery.

Serviciile de stare civilă, comandate online, se furnizează contra plată şi se achită prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay.

Foto: ASP

img23002342

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!