ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au început lucrările de conservare a clădirii Circului din Chișinău

12:29 | 24.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Compania de construcții selectată în urma licitației lansate de PNUD, a început lucrările de reparație a acoperișului Circului din Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit Delegației Uniunii Europene la Chișinău, edificiul Circului are o valoare arhitecturală deosebită, iar anul trecut a fost inclus în Registrul monumentelor ocrotite de stat.

Lucrările de reabilitare efectuate în prima etapă ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului curent, în funcție de condițiile meteorologice, precum și de alți factori, cum ar fi logistica de aprovizionare cu materie primă. Totodată, PNUD a lansat competiția pentru selectarea companiei care va realiza lucrările de înlocuire a fațadei vitrificate a Blocului A al Circului Chișinău.

Uniunea Europeană, prin programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, a alocat peste 1,8 mln de euro, care au acoperit costurile pentru expertiza tehnică detaliată, proiectare și pentru lucrări de reparație/conservare în prima etapă. Acestea vor împiedica degradarea clădirii Circului din cauza factorilor externi.

Costul estimat pentru finalizarea tuturor lucrărilor de conservare a întregului complex ar fi de peste 11 mln de euro. Acest lucru ar putea fi realizat în viitor prin bugetul național sau finanțare suplimentară din partea partenerilor de dezvoltare.

Foto: Delegația UE la Chișinău

img23002384

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!