ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Descinderi la Giurgiulești. 11 funcționari ANSA reținuți

11:11 | 30.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Șeful Postului de Inspecție la Frontieră Giurgiulești al ANSA și 10 subalterni au fost reținut astăzi de CNA într-un dosar de corupție, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, ofițerii și procurorii anticorupție au efectuat, în această dimineață, percheziții la Postul de Inspecție la Frontieră (PIF) Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în cadrul unor dosare, pornite pe fapte de corupere pasivă. În urma acțiunilor de urmărire penală, 11 angajați ai ANSA au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Astfel, angajații PIF Giurgiulești ar fi pretins și acceptat sume de bani, în diferită valută, de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. În schimbul plăților ilicite, funcționarii ar fi facilitat introducerea în țară a diferitelor produse în lipsa actelor permisive.

Conform materialelor acumulate, sumele obținute per tură se ridicau la 15 mii de lei (circa 700 de euro),bani percepuți la posturile de traversare a frontierei de stat Giurgiulești-Reni și Giurgiulești-Galați.

Foto: CNA

img23002557

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!