ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe categorii de populație ar putea fi scutite de achitarea poliței de asigurare medicală

13:16 | 12.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Mai multe categorii de populație vor fi scutite de obligativitatea de a achita primele de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de membrii Comisiei parlamentară protecție socială, sănătate și familie, comunică MOLDPRES.

Astfel, nu vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă persoanele cu dizabilități sau pensionarii, care fac parte din una dintre următoarele categorii: proprietarii de terenuri cu destinație agricolă, cu excepția grădinilor și loturilor pentru legumicultură, indiferent de faptul dacă au dat sau nu aceste terenuri în arendă sau folosință pe bază de contract; fondatorii de întreprinderi individuale; titularii de patentă de întreprinzător; persoanele fizice care desfășoară activități independente în domeniul comerțului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor; persoanele fizice care desfășoară activități în domeniul achizițiilor de produse din fitotehnie sau horticultură ori de obiecte ale regnului vegetal.

Proiectul de lege urmează a fi supus consultărilor publice și prezentat pentru dezbateri în plenul Legislativului.

Foto simbol

img23002992

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!