ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Colaborarea moldo-română pe dimensiune universitară a fost discutată la USMF „Nicolae Testemițanu”

10:13 | 14.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Colaborarea moldo-română pe dimensiune universitară, dar și la capitolul atragerii fondurilor europene, a fost discutată în cadrul unei întrevederi la Chișinău, cu participarea conducerii Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și a conducerii municipiului Arad, comunică MOLDPRES.

USMF „Nicolae Testemițanu” a fost vizitată recent de o delegație a autorităților locale din județul Arad, România, aceasta fiind reprezentată de Andrei Ando, director executiv al Consiliului Județean, și Lazăr Faur, viceprimar al municipiului Arad, și Iurie Calestru, director de programe la Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova. 

Dialogul dintre părți s-a axat pe identificarea domeniilor și a sectoarelor de colaborare, dezvoltarea unor proiecte comune de atragere a fondurilor europene, în special grație noului statut al Republicii Moldova – cel de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. 

După o incursiune în istoricul Universității, rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, profesorul Emil Ceban, a făcut o prezentare generală a instituției și a infrastructurii universitare și și-a exprimat disponibilitatea pentru stabilirea unei cooperări bilaterale în scopul sporirii calității învățământului superior medical, fortificarea activității de cercetare și inovare, îmbunătățirea asistenței medicale și a serviciilor de sănătate.

La rândul său, Andrei Ando a menționat că se vor depune eforturi constante pentru extinderea parteneriatului cu USMF „Nicolae Testemițanu”. „Am venit să vedem cum putem lărgi acest cerc al cooperării noastre și ne vom bucura dacă vom putea crea punți comune în viitor și să construim împreună lucruri frumoase”, a menționat oficialul român

De asemenea, în discuție s-a pus accentul pe organizarea stagiilor pentru specialiștii USMF „Nicolae Testemițanu” în vederea transferului de cunoștințe și a experienței colegilor de peste Prut în scrierea proiectelor în scopul obținerii fondurilor europene.

Foto: USMF „Nicolae Testemițanu”

img23003048

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!