ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Înscrierea în clasa I: În capitală au fost depuse peste 6 mii de cereri

10:40 | 18.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Peste șase mii de părinți din capitală au depus deja cereri pentru înscrierea copiilor în clasa întâi, de la lansarea primei etape de prezentare a actelor. În unele licee, numărul de solicitări depășește numărul de locuri planificate. Datele au fost prezentate astăzi la ședința operativă săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit edilului capitalei, Ion Ceban, prima etapă de înscriere  a micuților în clasa I va dura până la 26 mai, iar cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 2 - 16 iunie.

Conform municipalității, pentru următorul an de studii, autoritățile au planificat înmatricularea în clasa I a 10604 copii, repartizați în 394 de clase în 140 de instituții de învățământ de stat și private. Numărul copiilor care urmează a fi înscriși este cu circa 300 mai mare decât anul trecut.

Înscrierea copiilor în clasa I pe platforma www.escoala.chisinau.md a început pe 3 aprilie.

Foto simbol

img23003092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!