ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicu Popescu: „Republica Moldova rămâne fermă în promovarea înțelegerii interetnice”

17:56 | 18.04.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o întrevedere cu directorul pentru Rusia și Afaceri Eurasiatice al Comitetului Evreiesc American, dr. Sam Kliger, a relatat pentru MOLDPRES Biroul de presă al MAEIE.

Oficialii au discutat despre modul în care organizația poate juca un rol activ în facilitarea dialogului nostru cu SUA și Statul Israel. Interlocutorii au subliniat importanța colaborării strânse în promovarea valorilor democratice și a drepturilor omului, precum și în combaterea antisemitismului și promovarea culturii memoriei și a toleranței în Republica Moldova și în întreaga regiune.

„Am vorbit și despre subiecte actuale ale interacțiunii cu comunitățile evreiești, inclusiv aniversarea a 120-a de la Pogromul de la Chișinău. În context, am reiterat angajamentul Guvernului Republicii Moldova de a onora memoria victimelor și de a promova și proteja moștenirea evreiască din țara noastră.

Republica Moldova rămâne fermă în promovarea înțelegerii interetnice şi adoptă măsuri pentru cultivarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului şi altor forme de xenofobie sau intoleranţă bazate pe criterii etnice, religioase sau de altă natură. Vom înlesni cunoașterea lecțiilor istoriei, care nu trebuie repetate”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img23003106

img23003106

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!