ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna trecută s-au înregistrat 15 cazuri de gripă

12:54 | 19.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că săptămâna trecută s-au înregistrat 15 cazuri de gripă sezonieră și 5788 de cazuri de infecții respiratorii acute, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSP, cele mai multe cazuri de gripă - 12 au fost înregistrate în Chișinău, urmat de Cahul, Leova și Rezina - câte un caz.

În același răstimp, numărul virozelor a scăzut față de săptămâna precedentă, fiind înregistrate 5788 de cazuri, inclusiv în municipiul Chișinău 2337 de cazuri. Din numărul total de bolnavi cu IACRS, 64% sunt copii de până la 14 ani.

De la începutul lunii octombrie și până în prezent s-au înregistrat 1973 de cazuri de gripă și 266 174 de cazuri de infecții respiratorii acute.

Specialiștii ANSP recomandă populației să respecte măsurile de profilaxie pentru a evita îmbolnăvirile.

img23003129

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!