ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii vor intensifica activitățile de monitorizare a traficului rutier

14:27 | 19.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. În această săptămână, polițiștii vor intensifica activitățile de monitorizare a traficului rutier, inclusiv cu echipamente speciale, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), măsura se desfășoară pentru a responsabiliza șoferii, întrucât cele mai multe accidentele rutiere se produc din cauza vitezei excesive.

Totodată, la 21 aprilie, timp de 24 de ore, radarele din dotarea Inspectoratului Național de Securitate Publică vor fi utilizate la capacitate maximă.

De la începutul anului curent, din cauza vitezei excesive s-au produs 135 de accidente rutiere, în urma cărora 19 persoane au decedat, iar 163 au fost traumatizate.

IGP a reiterat că viteza maximă admisă în localităţi este de 50 km/h și 90 km/h în afara acestora.

Foto: IGP

img23003132

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!