ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PA a venit cu detalii despre dosarul deputatului fugar Ilan Șor

15:34 | 19.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, a venit astăzi într-o conferință de presă în care a oferit detalii din dosarul deputatul fugar Ilan Șor. Ea a menționat că în dosar au avut loc 60 de ședințe de judecată, comunică MOLDPRES.

Conform sursei citate, din cele 60 de ședințe, 12 au fost amânate la cererea apărătorilor sau ca rezultat al recuzării de către apărători a completului de judecată. Aproximativ 10 ședințe au fost amânate din diverse motive, inclusiv imposibilitatea creării completului de judecată sau neprezentarea avocaților, imposibilitatea prezentării martorilor. ”La fiecare ședință de judecată acuzatorul de stat a fost prezent și abia la 13 aprilie, Curtea de Apel Chișinău a pronunțat sentința finală și l-a condamnat la 15 ani de închisoare”, a spus șeful PA.

Ea a opinat că dosarul a fost tergiversat și a precizat că PA va veni cu propuneri de modificare a Codului Penal pentru a preveni eventuale infracțiuni.

În seara zilei de 13 aprilie, după două zile de dezbateri judiciare, Curtea de Apel Chișinău a pronunțat dispozitivul deciziei în dosarul Șor, care face parte din dosarul „Frauda bancară”, prin care Ilan Șor a fost recunoscut culpabil și condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții in sistemul bancar pe un termen de cinci ani.

Potrivit deciziei, Ilan Șor urmează să restituie peste 5,2 miliarde de lei (260 mln de euro). Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție, indică Procuratura Anticorupţie.

img23003139

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!