ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mandatul Domnicăi Manole la șefia CC a expirat. Cine a fost ales președinte al instituției

15:21 | 25.04.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Judecătorul Nicolae Roșca a fost ales președinte al Curții Constituționale. Decizia a fost luată astăzi la ședința plenară a Înaltei Curți, după ce mandatul Domnicăi Manole a expirat, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Legii Supreme, judecătorii Curții Constituționale aleg, prin vot secret, președintele acesteia. 

Președintele ales al Curții Constituționale, Nicolae Roșca a fost numit în funcția de judecător al Curții Constituționale în anul 2019. Acesta și-a desfășurat activitatea profesională la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, deținând consecutiv funcțiile didactice de lector, lector superior, conferențiar universitar, de asemenea, a fost șef de catedră / șef al Departamentului Drept Privat. Nicolae Roșca deține titlul de doctor în drept și gradul științifico-didactic de conferențiar universitar. De asemenea, a fost membru al Uniunii Avocaților din Republica Moldova, președinte al Colegiului disciplinar al judecătorilor, membru al Consiliului Științific Consultativ de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, a exercitat alte funcții relevante. Nicolae Roșca este autor și coautor a peste 75 de publicații didactice și științifice, inclusiv manuale, monografii, comentarii la legi. 

Pe 23 aprilie 2023 a expirat termenul de trei ani pentru care Domnica Manole a fost aleasă în calitate de președinte al Curții Constituționale.

img23003261

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!