ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean: Lucrăm pentru ca să micșorăm tarifele la gaze

12:32 | 02.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. Autoritățile lucrează pentru ca în maximum câteva luni să fie posibilă micșorarea tarifelor la gazele naturale. Declarația a fost făcută astăzi de premierul Dorin Recean, transmite MOLDPRES.

„Guvernul are o preocupare în ceea ce privește prețurile la energie. Am făcut primul pas și am realizat descreșterea tarifelor la energia electrică. Acum, eu și membrii Guvernului lucrăm ca în următoarea etapă - maximum câteva luni - să micșorăm și tarifele la gaze. Guvernul întreprinde măsurile necesare. Reprezentanți ai Energocom și membri ai Guvernului au fost în România, în Grecia ca să exploreze toate posibilitățile pentru a achiziționa gaz la prețuri mai ieftine. Asta trebuie să ducă la descreșterea tarifelor. Aveți promisiunea mea că în noul sezon vom intra cu tarife mai mici”, a declarat Dorin Recean.

În prezent, consumatorii casnici achită un tarif de 29 de lei și 26 de bani pentru un metru cub de gaze. În perioada rece a anului, autoritățile au oferit compensații la achitarea facturilor la gazele naturale și energia electrică. 

img23003468

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!