ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va beneficia de finanțare pentru domeniul de management al traficului aerian

12:30 | 02.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, împreună cu reprezentantul Organizației europene pentru siguranța navigației aeriene (EUROCONTROL) au semnat astăzi un Acord referitor la implementarea Fondului de solidaritate voluntară privind managementul traficului aerian european, în susținerea furnizorului de servicii de navigație aeriană Î.S. „MoldATSA”, transmite MOLDPRES.

Conform documentului, ţara noastră va beneficia de susținerea financiară nerambursabilă pentru domeniul de management al traficului aerian, cu o valoare de trei milioane de euro.

„Fondul de solidaritate prevede susținerea financiară nerambursabilă pentru domeniul de management al traficului aerian din Ucraina și Republica Moldova, din care pentru țara noastră cu o valoare maximă de trei mln de euro”, indică MIDR.

Fondul va fi utilizat pentru a acoperi costurile de personal și de formare, precum și orice alte cheltuieli necesare pentru a asigura pregătirea operațională și continuitatea proceselor în cadrul furnizorului de servicii de navigație aeriană.

Foto: MIDR

img23003469

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!