ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mesajul vicepremierului Nicu Popescu cu prilejul Zilei Internaționale a Libertății Presei

13:10 | 03.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 mai /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu a transmis următorul mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Libertății Presei: 

„De Ziua Mondială a Libertății Presei, aș dori să-mi exprim respectul și aprecierea pentru toți jurnaliștii care își exercită meseria cu pasiune, responsabilitate și integritate. 

Presa liberă și independentă are un rol esențial în consolidarea democrației și protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, mai ales în contextul încercărilor de destabilizare a Republicii Moldova - inclusiv prin utilizarea instrumentelor de dezinformare și manipulare. 

Conform Raportului Reporteri fără Frontiere, publicat acum câteva ore, Republica Moldova a reușit să urce cu 12 poziții în Indicele Libertății Presei, clasându-se acum pe locul 28 din 180 de țări, alături de așa state precum Franța, Marea Britanie sau Austria. Ne angajăm să protejăm în continuare libertatea și securitatea presei, precum și accesul la informații de interes public ca elemente esențiale ale unei societăți europene”.

img23003522

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!