ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Producători și exportatori de fructe participă la o expoziție internațională în Italia

16:12 | 03.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 3 mai /MOLDPRES/. Producători și exportatori de fructe din Republica Moldova participă la cea de-a 40-a ediție a Expoziției internaționale specializate de fructe și legume, Macfrut, care se desfășoară în perioada 3-5 mai la Rimini, Italia, transmite MOLDPRES.

Macfrut 2023 este un eveniment dedicat inovațiilor din domeniul fructelor și legumelor, la care iau parte companii de top la nivel global. „Suntem aici pentru a prezenta Moldova ca furnizor de fructe proaspete de calitate, dar și pentru a afla despre tendințe și tehnologii moderne de producere, post-recoltare și ambalare a fructelor”, spune directorul Moldova Fruct, Iurie Fală.

Participarea la evenimentul este posibilă datorită suportului din partea Agenției de Investiții din Moldova și Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova.

Macfrut reprezintă întregul lanț de aprovizionare, cu implicarea sectoarelor: producție, tehnologii, ambalaje, logistică și diverse servicii. Toate evenimentele expoziției oferă numeroase oportunități de afaceri, cunoștințe și perspective, întâlniri B2B cu expozanții, întrevederi și conferințe la nivel înalt. La ediția din acest an participă 1100 de expozanți și peste 1500 de cumpărători internaționali acreditați.

În aceiași perioadă, tot în Italia, un grup de opt producători și exportatori de fructe din țara noastră efectuează o vizită de studiu pentru a se familiariza cu experiența de producere a cireșelor a fermierilor italieni, care sunt printre liderii internaționali în domeniu. 

Foto: Moldova Fruct

img23003529

img23003529

img23003529

img23003529

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!