ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a achiziționat 7000 de flacoane de vaccin antirabic

10:19 | 05.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mai /MOLDPRES/. Compania Naţională de Asigurări în Medicină a anunțat că a alocat peste 879 de mii de lei (circa 44 de mii de euro) din fondul măsurilor de profilaxie pentru procurarea primului lot de 7000 de flacoane de vaccin antirabic pentru anul curent, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, alți peste 23 de mii de lei au fost direcționați spre achiziționarea a 37 de flacoane de imunoglobulină antirabică.

Ambele preparate sunt de producție indiană și au ajuns săptămâna trecută în ţara noastră. Acestea au fost recepţionate la depozitul naţional de vaccinuri al Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică.

Conform specialiștilor, serul antirabic este indicat pentru prevenirea rabiei la copii şi adulţi, fiind folosit înainte şi după expunere la virusul rabic, în calitate de imunizare primară.

Foto simbol

img23003584

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!