ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bugetarii pleacă într-o minivacanță de 9 Mai

11:41 | 05.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mai /MOLDPRES/. Angajații din sectorul bugetar vor avea o minivacanță de patru zile în contextul marcării zilei de 9 Mai, atunci când este sărbătorită Ziua Europei și Ziua Victoriei. Bugetarii vor reveni la muncă miercuri, 10 mai, transmite MOLDPRES.

Astfel, ziua de marți, 9 mai, este zi de sărbătoare nelucrătoare stabilită prin lege. În aceste condiții, Guvernul a decis ca și ziua de luni, 8 mai să fie liberă pentru bugetari. În schimb, aceștia vor trebui să vină la muncă sâmbătă, pe 13 mai.

Mulți dintre angajați vor putea profita de această minivacanță pentru a se odihni, a-și vizita rudele sau a petrece câteva zile libere peste hotare sau la pensiunile din țara noastră. Unele agenții au pregătit oferte speciale în acest sens.

Potrivit Codului Muncii, Guvernul este în drept să transfere zilele de lucru în alte zile, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare.

Pe parcursul anului, angajații din Republica Moldova beneficiază de 13 zile de sărbătoare nelucrătoare stabilite prin lege.

img23003589

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!