ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Etichetele produselor alimentare vor conține informații mai detaliate

11:15 | 11.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea Legii nr. 279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede că etichetele produselor vor conține, în mod obligatoriu, informații despre prezența alergenilor, precum și despre prezența sau absența glutenului în alimente. De asemenea, va fi indicată țara de origine sau locul de proveniență a ingredientului primar, care nu este același cu țara de origine sau cu locul de proveniență precizat al produsului alimentar. Totodată, va fi etichetată carnea de pasăre, de porc, preparatele din carne sau produsele din carne, precum și ouăle de consum cu mențiunea „Hrănit fără organisme modificate genetic” sau „Hrănit fără OMG”.

Prezenta lege intră în vigoare la expirarea a 6 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursă: monitorul.gov.md

img23003732

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!