ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UTA Gagauz-Yeri: Adunarea Populară a aprobat rezultatele turului doi al alegerilor başcanului

21:49 | 16.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Adunarea Populară a UTA Gagauz-Yeri (APG), întrunită în această seară în şedinţă extraordinară, a aprobat decizia prin care aprobă şi consideră valide rezultatele turului doi al alegerilor guvernatorului autonomiei, din 14 mai, anunţate de Comisia electorală de la Comrat, transmite MOLDPRES.

Deputaţii regionali s-au convocat în regim de urgenţă, după ce Centrul Național Anticorupție /CNA/, împreună cu Inspectoratul Național de Investigație, sub conducerea Procuraturii Anticorupție, a ridicat astăzi listele alegătorilor de la Judecătoria Comrat. Potrivit CNA, temei al acțiunii de ridicare constituie bănuiala rezonabilă privind includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara țării și votarea din numele acestora.

Tot astăzi, Comisia Electorală Centrală  a anunțat că a inițiat opt procese contravenționale pe faptele de finanțare ilegală a concurenților electorali, care au primit donații de la persoane fizice cu depășirea plafonului maxim stabilit de lege, în cadrul alegerilor desfășurate în Unitatea Administrativ Teritorială Găgăuzia.

Şedinţa APG continuă, revenim cu alte informaţii.

img23003918

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!