ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Summitul EPC: Mai multe evenimente culturale vor fi organizate pentru vizitatorii internaționali

09:30 | 19.05.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. Summitul Comunității Politice Europene va aduce numeroase beneficii nu doar politice și economice, ci și culturale. Astfel, în perioada 1-4 iunie, când delegațiile internaționale se vor afla în R. Moldova, vor fi organizate un șir de evenimente culturale pentru a-i familiariza pe vizitatori cu specificul cultural și cu valorile noastre naționale. Printre acestea se numără Festivalul Internațional de Teatru, Festivalul Industriilor Creative, lansări de carte și expoziții, transmite MOLDPRES.

Evenimentul este o oportunitate pentru prezentarea potențialului cultural al țării noastre, având în vedere faptul că sunt așteptate aproximativ două mii de persoane din 47 de state de pe continentul european.

Secretarul de stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol a afirmat că delegațiile care vin să ne viziteze vor să descopere țara noastră așa cum este. „Ceea ce putem face noi mai bine este să promovăm autenticitatea, acele destinații care ne reprezintă și care pot genera interes turistic și după marele eveniment. În zilele de 1 și 2 iunie vor fi organizate mai multe evenimente culturale care să apropie străinii de valorile noastre culturale. Ca impact, toți cei care vor veni să scrie despre țara noastră vor deveni mesagerii Moldovei”, a spus secretarul de stat de la Ministerul Culturii.

Evenimentele de o asemenea anvergură conferă o mai mare atractivitate țării-gazdă. De asemenea, ele reprezintă o oportunitate excelentă pentru vizitatori să exploreze și să descopere noi destinații, constituind, astfel, un impuls semnificativ pentru industria turismului.

„Nu este simplu să investești în imaginea unei țări, iar Summitul EPC reprezintă o ocazie potrivită de a împărtăși cultura și de a comunica pozitiv despre Republica Moldova. Este esențial să demonstrăm această deschidere, ospitalitate, curiozitate de a intra în contact cu toți care vor veni, de a ne povesti istoriile și de a-și asuma, pentru câteva ore, rolul de „ghizi” ai țării”, a menționat Andrei Chistol.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 km distanță de Chișinău.

Foto: realitatea.md

img23004012

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!