ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de publicații portugheze a fost deschisă la Biblioteca Națională

07:52 | 22.05.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională a fost deschisă expoziție de publicații din cadrul „Raftului Republicii Portugheze la BNRM”, cu genericul ”Din literatura secolului XIX: Romantism, realism, naturalism, simbolism”, organizată cu prilejul aniversării a 30-a de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Portugheză, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, aceasta este a doua expoziție dedicată literaturii portugheze. Dacă prima expoziție din această serie a introdus publicul în lumea culturii și literaturii portugheze din perioada Renașterii și a marilor descoperiri geografice, expoziția de astăzi prezintă literatura portugheză din secolul al XIX-lea.

Cele 50 de cărți prezentate la expoziție, în limba portugheză și în traduceri, fac parte din colecția Literaturile lumii a BNRM şi se referă la mișcările și curentele literare, specifice Portugaliei secolului al XIX-lea: romantismul, realismul, naturalismul, simbolismul. Sunt expuse operele celor mai importanți scriitori: Eça de Queiroz, Camilo Castelo Branco, Júlio Dinis, Júlio César Machado, Trindade Coelho, Eugenio de Castro ș.a.

Expoziția se desfășoară în spațiul expozițional Literaturile lumii al BNRM. Ea va fi deschisă până la 20 iunie.

img23004086

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!