ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Expoziția „Republica Moldova prezintă” va fi organizată în luna iunie în orașul Brașov din România

10:52 | 27.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Expoziția „Republica Moldova prezintă” va fi organizată în perioada 23-25 iunie în orașul Brașov din România. Antreprenorii din diferite sectoare ale economiei naționale pot depune dosarele de participare la eveniment până la data de 31 mai curent. Despre aceasta a anunțat președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Sergiu Harea, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru MOLDPRES.

Sergiu Harea a afirmat că, în premieră, în acest an la expoziție va fi organizat și un Festival al vinului. Totodată, vor avea loc degustări de produse moldovenești și un mic concert al ansamblurilor populare din țara noastră.

„La Brașov am mai fost anterior de două ori. La ediția curentă, preconizăm să avem peste 60 de companii în Piața Sfatului - un loc central unde sunt vizitatori nu doar din România, dar și din alte țări ale lumii. Avem solicitări și din alte județe din România pentru a organiza astfel de evenimente, dar nu reușim să mergem peste tot, pentru ca nici posibilitățile antreprenorilor noștri nu sunt atât de mari încât să poată merge săptămânal sau lunar într-o expoziție peste hotare”, a precizat Sergiu Harea.

Evenimentul de la Brașov este o proiectare a expoziției naționale anuale „Fabricat în Moldova” și o continuare a succesului expozițiilor cu același generic din Iași, Ploiești și Baia-Mare, care au determinat orientarea agenților economici nu doar spre piețele în care au avut loc evenimentele, dar în general, orientarea către un obiectiv comun de a ajunge pe piața europeană.

Președintele CCI a adăugat că după fiecare expoziție organizată peste Prut, sunt stabilite noi parteneriate între oamenii de afaceri din Republica Moldova și cei din România, care ulterior stau la baza lansării de noi livrări a produselor moldovenești pe piața română.

Ediția curentă va fi organizată de CCI în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Primăria municipiului Brașov și Camera de Comerț și Industrie Brașov. La sfârșitul săptămânii trecute, Expoziția „Republica Moldova prezintă” a fost organizată în premieră în orașul Cluj din România.

img23004294

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!