ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un teatru din China va prezenta un spectacol la Chișinău

13:17 | 29.05.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. La Teatrul Național „Eugène Ionesco” se va juca astăzi, începând cu ora 18.00, spectacolul ”Sunt vântul” de Jon Fosse, în regia lui Wang Lei (Theatre Chrisma Art Centre, China) – o meditație scenică asupra lumii noastre interioare și asupra vieții însăși. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internațional al Artelor Scenice BITEI 2023, care se desfășoară la Chișinău până la 4 iunie, informează MOLDPRES.

Tot astăzi, în cadrul aceluiași festival, la ora 21.00, va începe spectacolul ”Ucraina. Testamentul lui Șevcenko”, în regia lui Iaroslav Fedoryshyn – o reprezentare a Teatrului Academic Woskresinnia din Lvov (Ucraina), care se va juca în plein-air în Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Artiștii din Lvov vor prezenta istoria Ucrainei prin prisma destinului lui Taras Șevcenko, vor ilustra experiențele dramatice și situația luptei permanente a poporului ucrainean pentru independența statală – un subiect atât de actual astăzi, în timpul războiului din Ucraina.

Marți, 30 mai, la ora 17.30, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, se va proiecta filmul documentar „O scenă a memoriei – 100 de ani de Teatru Național la Chișinău”, în regia lui Petru Hadârcă, realizat de OWH Studio și Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. Filmul va povesti istoria luptei actorilor de la Teatrul Național pentru dreptul de a face teatru în limba română, pentru dreptul de a crea și gândi liber în contextul dramatic al istoriei secolului al XX-lea. La ora 20.00, la Teatrul Național „Eugène Ionesco”, MozART Group din Polonia va prezenta spectacolul muzical Terapie clasică, care va oferi o perspectivă asupra memorabilului an 2020 cu toate fațetele sale.

Miercuri, 31 mai, la ora 17.00, Teatrul Național „Eugène Ionesco” va găzdui reprezentarea Teatrului ”Odeon” din București (România) – spectacolul ”Gardenia” de Elżbieta Chowaniec, în regia lui Zoltán Balázs, surprinzând patru generații de femei din aceeași familie, care se confruntă cu tiparele comportamentale, constrângerile și moștenirea genetică. În aceeași zi, la 19.00, la  ”Teatrul Fără Nume”, va fi jucat spectacolul Macbeth după William Shakespeare și Eugène Ionesco, în regia lui Mihai Țărnă – o viziune modernă asupra unei tragedii clasice, aducând în prim-plan pasiunea frenetică, care provoacă răsturnări politice și sfidarea valorilor morale.

img23004323

img23004323

img23004323

img23004323

img23004323

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!