ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din raioanele Cimișlia, Ungheni și Glodeni vor beneficia de consultații medicale gratuite

13:20 | 29.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. În această săptămână, echipele mobile de medici specialişti vor oferi consultaţii profilactice gratuite în raioanele Cimișlia, Ungheni și Glodeni. Serviciile medicale vor fi acoperite din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), transmite MOLDPRES.

Potrivit CNAM, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe localități din raionul Cimișlia: în Gura Galbenei - pe 29 mai, în Sagaidac - pe 30 mai, în Mihailovca - pe 31 mai și în Cimișlia - pe 1-2 iunie.

Tot în această săptămână, vor fi prestate servicii medicale stomatologice copiilor în mai multe localități din raioanele Ungheni și Glodeni: în Viișoara, Glodeni - pe 29 - 30 mai, în Boghenii Noi și Boghenii Vechi, Ungheni - pe 29-31 mai și în Moara Domnească, Glodeni - pe 31 mai.

Săptămâna trecută, peste 700 de persoane au efectuat examene profilactice gratuite, dintre care 365 – screening pulmonar, iar 338 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Foto: CNAM

img23004324

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!