ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua de 1 iunie ar putea fi declarată zi de sărbătoare nelucrătoare

13:58 | 31.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Ziua de 1 iunie ar putea fi inclusă în lista zilelor de sărbătoare nelucrătoare, prevăzute de Codul muncii. Guvernul a avizat astăzi pozitiv proiectul de lege privind modificarea și completarea Codului muncii, înaintat cu titlul de inițiativă legislativă de către un grup de deputați, transmite MOLDPRES.

Datorită acestei ajustări, părinții vor putea să acorde o atenție sporită copiilor și să petreacă alături de ei ziua de 1 iunie, în care este marcată Ziua Ocrotirii Copilului.

Modificarea este argumentată și de faptul că Ziua Ocrotirii Copilului este inclusă în lista sărbătorilor tradiţionale și a zilelor de odihnă specificate în Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova.

În prezent, în Republica Moldova sunt 12 sărbători oficiale declarate zile de odihnă pentru salariați, mai puține decât în alte state europene, unde cel puțin 13 sărbători sunt considerate drept zile de odihnă.

Foto simbol

img23004392

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!