ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Castel Mimi s-a încheiat ceremonia de întâmpinare a delegațiilor oficiale

12:50 | 01.06.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. La Castel Mimi s-a încheiat ceremonia de întâmpinare a 48 de delegații oficiale. Liderii europeni au fost întâlniți de șefa statului Maia Sandu, transmite MOLDPRES.

Aceștia au fost întâmpinați în curtea castelului, unde a fost amenajată o zonă specială, cu un covor roșu.  

Solicitat de agenție, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a subliniat că „la Summitul Comunității Politice Europene (CPE) sunt prezenți circa 400 de membri ai delegațiilor străine”.

După finalizarea ceremoniei de întâmpinare a delegațiilor oficiale va începe plenara Summitului CPE, unde vor fi discutate subiecte precum: pacea, securitatea, energetica și conectivitatea. Ulterior, șefa statului Maia Sandu și mai mulți lideri oficiali vor face declarații pentru presă.

img23004443

img23004443

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!