ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conflictul transnistrean nu ar fi un impediment pentru Moldova să adere la UE. Joseph Borel compară situația țării noastre cu cea a Ciprului

13:11 | 01.06.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Republica Moldova decide în mod independent ce se întâmplă cu regiunea transnistreană. Ciprul a devenit membru al UE având o problemă teritorială. Moldova la fel poate să facă acest lucru. Declarația a fost făcută astăzi de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borell, înainte de Summitul Comunității Politice Europene, transmite MOLDPRES.

Oficialul a mai adăugat că perspectiva de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană există, iar voința europeană a oamenilor și calea europeană este foarte clară. În continuare, țara noastră trebuie să implementeze mai multe reforme necesare, a spus Josep Borell.

„Trebuie să lucrăm la trei lucruri. Să conectăm mai bine oamenii din această comunitate politică, să stabilizăm continentul nostru și să asigurăm securitatea. Stabilitate, securitate și conectivitate sunt cele trei cuvinte cheie ale acestei reuniuni din perspectiva construirii unui cadru comun de politici pentru UE”, a declarat Josep Borell.

Republica Moldova găzduiește astăzi Suummitul CPE.

 

img23004446

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!