ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aeronavele civile au reluat zborurile pe Aeroportul Internațional Chișinău

09:26 | 02.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis în dimineața zilei de astăzi. Aeronavele civile au reluat zborurile pe Aeroportul Internațional Chișinău, transmite MOLDPRES.

Până astăzi, ora 7:00, spațiul aerian național a fost restricționat pentru zborurile aeronavelor civile și alte activități de utilizare a spațiului aerian (planoare, baloane cu aer cald, aeronave fără pilot etc). Erau permise doar zborurile aeronavelor care transportă delegații oficiale, ce au participat ieri la Summitul Comunității Politice Europene (CPE).

Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis în intervalul de timp 00:00 (ora locală), 1 iunie - 07:00 (ora locală), 2 iunie curent.

Mai multe delegații oficiale care au participat la Summitul CPE au părăsit țara noastră în sera zilei de ieri, iar o altă parte se vor afla și astăzi în Republica Moldova pentru a continua întrevederile și discuțiile cu autoritățile de la Chișinău.

În acest context, oamenii legii îndeamnă cetățenii să respecte regulile de circulație rutieră, să parcheze automobilele doar în locuri amenajate, pentru evitarea blocării carosabilului și traseelor în perimetrele de securitate, precum și să dețină actele de identitate.

În continuare, autoritățile își sincronizează acțiunile pentru diminuarea disconfortului participanților la trafic. În același timp, se mizează pe conlucrarea cetățenilor cu forțele de ordine, conformarea la cerințele acestora, respectarea semnelor agenților de poliție și respectarea regulilor în trafic.

Republica Moldova a găzduit ieri cel mai important eveniment politic din istoria sa – Summitul CPE, care a întrunit 49 de șefi de state, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Foto simbol

img23004478

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!