ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii au prezentat recomandări pentru copii în timpul vacanței de vară

12:29 | 05.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Polițiștii au prezentat recomandări pentru copii în timpul vacanței de vară, transmite MOLDPRES.

Inspectoratul General al Poliției recomandă ca în drumeţii să nu vă îndepărtaţi de grup sau de persoana adultă care vă însoţeşte, nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii și nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini.

Oamenii legii recomandă să nu vă deplasaţi cu rolele/skateboard-ul pe partea carosabilă, iar când circulaţi cu bicicleta evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare.

Totodată, traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului, nu deschideți ușa persoanelor necunoscute și nu oferiți informații despre familia voastră celor cu care comunicați pe internet.

Vacanța de vară a început pe 31 mai curent. Copiii vor reveni la studii pe 1 septembrie.

Foto: IGP

img23004527

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!