ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală, pe podul din str. Ismail, autocamioanele vor circula doar pe benzile interioare ale carosabilului

16:13 | 14.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Primăria capitalei a anunțat că pe podul din str. Ismail autocamioanele vor circula doar pe benzile interioare ale carosabilului. În acest sens, astăzi au fost montate noi indicatoare rutiere, informează MOLDPRES.

Potrivit municipalității, măsura a fost luată ca urmare a expertizei efectuate asupra stării podului de pe str. Ismail, care impune măsuri de limitare și redirecționare a circulației autocamioanelor, pentru a reduce impactul negativ asupra elementelor periferice ale podului.

Totodată, antreprenorul responsabil de lucrările de reparație a podului din str. Mihai Viteazul a semnalat o serie de dificultăți cauzate de circulația autocamioanelor pe pod, care generează vibrații și perturbă procesul tehnologic. Astfel, pentru a evita închiderea totală a circulației pe pod pentru o perioadă mai îndelungată, Direcția Generală Mobilitate Urbană (DGMU) a îndemnat conducătorii de autocamioane să respecte restricțiile impuse de indicatoarele rutiere și să evite tranzitul pe pod.

De asemenea, pentru a preveni deteriorarea avansată a acestor poduri, DGMU a solicitat Inspectoratului Național de Securitate Publică și Agenției Naționale Transport Auto să acorde suport, în limita competențelor, folosind mijloacele tehnice de dirijare a circulației rutiere, pentru a proteja structurile podurilor și pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

Podul din str. Ismail este exploatat de circa 50 de ani.

Foto: primăria capitalei

img23004775

img23004775

img23004775

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!