ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe spitale din țară vor fi dotate cu aparate de anestezie noi

17:14 | 20.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Instituțiile medico-sanitare publice spitalicești au fost dotate cu 20 de aparate de anestezie performante, care includ și dispozitive de monitorizare a funcțiilor vitale. Evenimentul de transmitere oficială a donației, oferită de Guvernul SUA și Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNCHR) a avut loc astăzi, la Institutul de Cardiologie, comunică MOLDPRES.

Astfel de dispozitive au primit Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, Institutul Oncologic, Spitalul Clinic Bălți, Spitalul de Stat.

De asemenea, vor primi aparate de anestezie 13 spitale raionale - din Cahul, Edineț, Orhei, Ungheni, Hâncești, Căușeni, Soroca, Fălești, Telenești, Călărași, Cantemir, Criuleni, Nisporeni, dar și două spitale din capitală – Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, SCM „Gheorghe Paladi”.

Aceste aparate vor permite medicilor aplicarea sigură și eficientă a anesteziei, în paralel cu monitorizarea parametrilor vitali, absolut necesari în timpul intervențiilor laborioase.

Valoarea totală a aparatelor de anestezie de ultimă generație, cu tehnologie avansată de ventilație pulmonară, constituie circa 713 mii de dolari.

Foto: Ministerul Sănătății

img23004928

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!