ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevi din Republica Moldova au obținut medalii de argint și bronz la Olimpiada Europeană de Fizică

09:25 | 21.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut două medalii de argint, o medalie de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Europeană de Fizică, care a avut loc în Hannover, Germania, în perioada 16-20 iunie 2023, transmite MOLDPRES. 

Medaliile de argint au fost obținute de Ștefan Amarfi și Vadim Ionaș, elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din Chișinău. Medaliat cu bronz este Paisie Rusu, elev al Liceului Teoretic „Aristotel” din Chișinău, iar mențiune de onoare a primit Victor Vorona, elev al Liceului „Orizont” din Chișinău.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), la cea de-a șaptea ediție a Olimpiadei Europene de Fizică au participat 176 de elevi din 38 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de cinci elevi și un profesor.

Foto: MEC

img23004944

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!