ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua copilului va fi zi de sărbătoare nelucrătoare

09:55 | 30.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Ziua ocrotirii copilului, marcată pe 1 iunie, va fi zi de sărbătoare nelucrătoare. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea articolului 111 din Codul muncii al Republicii Moldova nr. 154/2003 au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, prin implementarea modificărilor operate în legislație părinții vor avea posibilitatea de a marca împreună cu copiii ziua de 1 iunie.

Prezenta lege intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, iar Guvernul va întreprinde măsurile necesare în vederea punerii în aplicare a legii.

Ziua Internațională pentru Protecția Copiilor, marcată pe 1 iunie, este sărbătorită în aproape 50 de țări. Alte peste o sută de state celebrează o zi a copilului la date diferite.

Sursa: monitorul.gov.md

img23005215

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!