ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Energocom și MGRES au coordonat graficul de furnizare a energiei electrice pentru luna iulie

15:02 | 30.06.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Energocom și Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES) au coordonat graficul de furnizare a energiei electrice pentru luna iulie, în baza contractului existent, valabil până în septembrie curent. Prețul de achiziție rămâne neschimbat, informează MOLDPRES. 

Potrivit Energocom, cantitatea de energie electrică ce urmează a fi achiziționată de la MGRES acoperă 98% din necesarul de consum al malului drept al Nistrului, ceea ce constituie aproximativ 314 mii MWh. Restul necesarului de energie, pentru luna iulie, urmează a fi achiziționat de pe OPCOM.

La sfârșitul lui martie curent, Energocom a semnat un contract nou, pe jumătate de an, de achiziție a energiei electrice de la Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană. Prețul constituie 66 de  dolari/MWh.

Pentru iunie, Energocom avea planificată procurarea a circa 303 mii MWh de la MGRES.

Foto simbol

img23005235

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!