ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a cucerit 7 medalii la Mondialul de canoe U23 și tineret

11:31 | 10.07.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Canoiștii moldoveni au cucerit şapte medalii la Campionatul Mondial din Italia: cinci la Under 23 și două la tineret, a anunţat astăzi Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, Maria Olărașu s-a ales cu două medalii de aur și una de bronz. Ea s-a impus la dublu 500 de metri împreună cu Daniela Cociu, la mixt 500 de metri în tandem cu Mihai Chihaia, iar la individual 500 de metri a obținut bronzul. O prestație foarte bună și pentru Elena Glizan – argint la 5000 de metri și bronz la 1000 metri.

La tineret, Mihail Culceac a cucerit două medalii de bronz – 500 de metri individual și 1000 de metri dublu în tandem cu Stanislav Banaru.

La Under 23, R. Moldova s-a clasat pe locul 4 în clasamentul pe medalii după Ungaria, Spania și Germania, în timp ce la total pe poziția a 7-a.

Foto: Federația de Kaiak-Canoe din R. Moldova

 

img23005470

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!