ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca Mondială va oferi R. Moldova circa 60 mln de dolari pentru modernizarea sistemului de învățământ

15:52 | 13.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Banca Mondială va oferi Republicii Moldova asistență financiară, sub formă de grant și de împrumut, în valoare de aproape 60 de milioane de dolari pentru modernizarea sistemului de învățământ. Ratificarea acordurilor respective a fost votată astăzi de Parlament în prima lectură, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentelor, Banca Mondială va oferi Moldovei granturi în valoare totală de 19,8 mln de dolari și un împrumut de 40 mln de dolari. Resursele financiare vor fi utilizate pentru sporirea calității educației pentru copii și elevi prin crearea unor medii de învățare sigure, moderne și adaptate la necesități.

Totodată, urmează a fi construite trei licee noi, reabilitate 15 școli și tot atâtea grădinițe. De asemenea, vor fi investiți bani pentru modernizarea fizică și digitală a mediilor de învățare în aproximativ 200 de școli.

Ratificarea acordurilor va fi propusă deputaților spre examinare în a doua lectură.

img23005596

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!