ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO O instituţie medicală din raionul Ialoveni a fost dotată cu echipament cu suportul Japoniei

12:30 | 14.07.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Ambasadorul nipon Yamada Yoichiro a participat astăzi la ceremonia de finalizare a Proiectului de dotare cu echipament pentru fizioterapie a IMSP Centrul de Sănătate Bardar, raionul Ialoveni. Guvernul Japoniei a oferit instituției o finanțare nerambursabilă în sumă de 20,251 de dolari prin intermediul Programului ”Kusanone”, transmite MOLDPRES.

Fondurile au fost utilizate pentru procurarea a cinci aparate pentru electroterapie, terapia laser, terapie prin ultrasunete, magnetoterapie și vacuum terapie și mobilierul necesar pentru proceduri, precum și a unei camere de sterilizare. Echipamentele vor contribui la fortificarea capacităților de efectuare a procedurilor fizioterapeute de calitate și sigure pentru locuitorii din satele Bardar și Pojăreni.

Vorbind despre eforturile lucrătorilor medicali din Moldova în lupta împotriva pandemiei și gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina, ambasadorul Yamada a afirmat că ”comunitatea internațională a văzut provocările enorme cu care v-ați confruntat și profesionalismul exemplar și umanitar de care ați dat dovadă”, adăugând că ”guvernul Japoniei va continua să lucreze cu dumneavoastră pe calea aderării la Uniunea Europeană”.

Programul nipon de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în R. Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7.3 milioane de dolari pentru 87 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Foto: Ambasada Japoniei

img23005631

img23005631

img23005631

img23005631

img23005631

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!