ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ICRC: În Sudan este nevoie de un răspuns umanitar urgent, deoarece luptele intră în luna a patra

08:43 | 15.07.2023 Categorie: Externe

Khartoum, 15 iul. /MOLDPRES/. Pe măsură ce luptele din Sudan intră în cea de-a patra lună, oamenii din Khartoum, Darfur și alte zone trăiesc în condiții complicate, cu foarte puțin acces la asistența medicală, apă și electricitate, deoarece prețurile alimentelor cresc în toată țara. Situația umanitară se deteriorează dramatic, iar oamenii au nevoie de asistență umanitară urgentă în lipsa unei soluții politice, se menționează într-un comunicat de presă lansat de către Comitetul International al Crucii Roșii (ICRC), relatează MOLDPRES.

Luptele intense din Khartoum, Darfur și alte părți ale Sudanului au dus la mii de victime, peste două milioane de persoane strămutate din casele lor și la sute de mii de refugiați care caută siguranță în țările vecine, în special în Egipt, Sudanul de Sud și Ciad.

ICRC și SRCS (cea mai mare și mai răspândită organizație umanitară din Sudan) continuă să treacă peste linia frontului, să-i evacueze pe cei mai vulnerabili, să ajute în transferul deținuților eliberați și să sprijine spitalele din Khartoum, Darfur și alte zone ale Sudanului. În Ciad, ICRC sprijină serviciile de asistență medicală pentru refugiați, precum și îi ajută pe oameni să stabilească contacte cu familiile lor.

ICRC este prezent în Sudan din 1978, ajutând persoanele afectate de conflictul din Darfur, Nilul Albastru și Kordofanul de Sud. Activitatea de astăzi a ICRC, independent sau în cooperare cu SRCS, include sprijinirea spitalelor și instituțiilor de sănătate cu echipamente și provizii, colaborarea cu autoritățile locale pentru îmbunătățirea accesului oamenilor la apă potabilă și susținerea autorităților în furnizarea de servicii de reabilitare pentru persoanele cu dizabilități.

img23005645

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!