ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE recomandă cetățenilor Republicii Moldova să se abțină de la călătoriile în unele regiuni din Ucraina

14:57 | 21.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și al Integrării Europene (MAEIE) reiterează apelul către cetățenii Republicii Moldova de a se abține de la deplasarea în toate teritoriile ucrainene temporar ocupate de Federația Rusă, din regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojia, Herson și în Peninsula Crimeea. Decizia a fost anunțată „având în vedere războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei în plină desfășurare și creșterea dramatică în intensitate a ostilităților în regiunile din sudul și estul țării”, transmite MOLDPRES. 

Astfel, MAEIE face apel la cetățenii moldoveni să se informeze permanent din surse sigure, să rămână precauți și să fie în măsură să își ajusteze prompt planurile de călătorie.

MAEIE recomandă menținerea contactului cu ambasada sau consulatul general din Ucraina.

Pentru informații suplimentare și asistență consulară, cetățenii se pot adresa la Centrul de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numerele +373 22 23 20 02. Operatorii au program de luni până vineri, între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului cu publicul, puteți expedia un mesaj: prin email la call.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel și pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Aceste recomandări de călătorie sunt valabile până la noi informații ulterioare și pot suferi modificări pe măsură ce situația evoluează.

img23005833

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!